


ALAZANI VALLEY
Kategori: Bölgesel
Bölgesi:Kakheti
ÇeÅŸit: Rkatsiteli ve diğer beyaz üzüm çeşitleri
Tür: Yarı Tatlı Beyaz
​
Bilgi
1977 doğumlu bu şarap, diğer coğrafi bölgelerindeki şaraplara kıyasla en büyük miktarlarda şişelenen şarap türüdür. Beyaz Alazani Valley Rkatsiteli'den yapılmıştır ve çok popüler bir üründür.
​
Vinifikasyon
Seçilen üzümleri% 22-24 şekerli ve 7,5-8 titre asitlikte alıyoruz. Kök çıkarıldıktan ve basınç sıfırlandıktan sonra, şerbet temizleme haznesine taşınır ve 15-18 saat orada tutulur. Daha sonra, berrak meyve suyu tortudan çıkarılır ve fermantasyon rezervuarlarına taşınır. Saf kültür mayasını ekliyoruz. Fermantasyon, 12-15 ° C'lik düşük bir sıcaklıkta ilerler. Fermantasyon sırasında şekerlilık% 7,5'e düştüğünde, fermantasyonu durdurulur ve filtrasyondan sonra -2-3 ° C'de saklamak için 3 dereceye kadar soğutulur.
​
Organoleptik
Renk: Saman
Aroma: Beyaz meyveler, bitkisel ve çiğ fındık notları
Damakta: Parlak asitlik ve tatlılığa birlikte yumuşaklık ve bütünlüğe sahip bir şarap
​
10-12 ° C'de servis yapınız