ALAZANI VALLEY
Kategori: Bölgesel
Bölgesi:Kakheti
Çeşit: Rkatsiteli ve diğer beyaz üzüm çeşitleri
Tür: Yarı Tatlı Beyaz
Bilgi
1977 doğumlu bu şarap, diğer coğrafi bölgelerindeki şaraplara kıyasla en büyük miktarlarda şişelenen şarap türüdür. Beyaz Alazani Valley Rkatsiteli'den yapılmıştır ve çok popüler bir üründür.
Vinifikasyon
Seçilen üzümleri% 22-24 şekerli ve 7,5-8 titre asitlikte alıyoruz. Kök çıkarıldıktan ve basınç sıfırlandıktan sonra, şerbet temizleme haznesine taşınır ve 15-18 saat orada tutulur. Daha sonra, berrak meyve suyu tortudan çıkarılır ve fermantasyon rezervuarlarına taşınır. Saf kültür mayasını ekliyoruz. Fermantasyon, 12-15 ° C'lik düşük bir sıcaklıkta ilerler. Fermantasyon sırasında şekerlilık% 7,5'e düştüğünde, fermantasyonu durdurulur ve filtrasyondan sonra -2-3 ° C'de saklamak için 3 dereceye kadar soğutulur.
Organoleptik
Renk: Saman
Aroma: Beyaz meyveler, bitkisel ve çiğ fındık notları
Damakta: Parlak asitlik ve tatlılığa birlikte yumuşaklık ve bütünlüğe sahip bir şarap
10-12 ° C'de servis yapınız