dgw-logo.png

MUKUZANI

Kategori: Coğrafi İşaretli

Bölgesi: Kakheti, Mukozani mikro bölgesi

Çeşit: Saperavi 

Tür: Sek Kırmızı

Bilgi
Mukuzani 1893'ten beri üretilmektedir. On yıllar boyunca yenilenmiş ve gelişmiştir, ancak bir şey değişmeden kalmıştır - güç ve uyum. 350-750 m rakımda humus karbonat yapılı topraklarında uzanan güzel üzüm bağlarında yetişen el sıralı üzümlerden güçlü karakterli kuru kırmızı şarabımızı yapıyoruz

Vinifikasyon
Seçilen üzümleri% 20-22 şekerli ve 6-8 titre asitlikte alıyoruz. Gövde çıkarıldıktan ve basıncın azaltılmasından sonra fermantasyon, paslanmaz çelik rezervuarlarda 23-28 ° C'de ilerler. Saf kültür mayasını ekliyoruz 12-15 günlük maserasyonun ardından şarabı 9-12 aylık yaşlandırma için 300 L Fransız meşesi fıçılara taşıyoruz. Sonraki yaşlanma süreci şişelerde devam eder.

 

Organoleptik

Renk: Koyu vişne
Aroma: Cinsine özgü, farklı koyu renkli meyvelerin cümbüşü, vanilya ve karabiber notaları da sezinleniyor.

Damakta: İdeal dengede güçlü tanenler ve yüksek asiditesi, imza niteliği taşıyan ürünümüzü tasvir etmenin yoludur.

16-18 ° C'de servis yapınız.