dgw-logo.png

RIKATSITELI

Kategori: Bölgesel

Bölgesi: Kakheti

Çeşit: Rkatsiteli 

Tür: Sek Beyaz

Bilgi
Gürcistan'daki en yaygın üzüm çeşidi olan Rkatsiteli, hem beyaz kuru hem de kehribar qvevri şarapları yapmak için mükemmeldir. Klasik Rkatsiteli'imiz üzüm çeşidinin potansiyelini mükemmel bir şekilde tasvir eder.

Vinifikasyon
Seçilen üzümleri% 18-22 şekerli ve 7,5-8 titre edilebilir asitlikte alıyoruz. Kök çıkarıldıktan ve basınç sıfırlandıktan sonra, şerbet temizleme haznesine taşınır ve 15-18 saat orada tutulur. Daha sonra, berrak şerbet tortudan çıkarılır ve fermantasyon rezervuarlarına taşınır. Saf kültür mayasını eklenir. Fermantasyon, 12-15 ° C'lik düşük bir sıcaklıkta ilerler.

Organoleptik

Renk: Soluk saman
Aroma: Meyve çiçekleri ve ananas aromaları

Damakta: Hoş, hafif yüzeyli, güçlü, asitli şarap

 

12-14 ° C'de servis yapınız