

RIKATSITELI
Kategori: Bölgesel
Bölgesi: Kakheti
Çeşit: Rkatsiteli
Tür: Sek Beyaz
Bilgi
Gürcistan'daki en yaygın üzüm çeşidi olan Rkatsiteli, hem beyaz kuru hem de kehribar qvevri şarapları yapmak için mükemmeldir. Klasik Rkatsiteli'imiz üzüm çeşidinin potansiyelini mükemmel bir şekilde tasvir eder.
Vinifikasyon
Seçilen üzümleri% 18-22 şekerli ve 7,5-8 titre edilebilir asitlikte alıyoruz. Kök çıkarıldıktan ve basınç sıfırlandıktan sonra, şerbet temizleme haznesine taşınır ve 15-18 saat orada tutulur. Daha sonra, berrak şerbet tortudan çıkarılır ve fermantasyon rezervuarlarına taşınır. Saf kültür mayasını eklenir. Fermantasyon, 12-15 ° C'lik düşük bir sıcaklıkta ilerler.
Organoleptik
Renk: Soluk saman
Aroma: Meyve çiçekleri ve ananas aromaları
Damakta: Hoş, hafif yüzeyli, güçlü, asitli şarap
12-14 ° C'de servis yapınız