TSINANDALI
Kategori: Coğrafi İşaretli
Bölgesi: Kakheti, Tsinandali mikro bölgesi
Çeşit: Rkatsiteli 85%, Mtsvane Kakhuri 15%
Tür: Sek Beyaz
Bilgi
Tsinandali, Gürcü beyaz şarabının amiral gemisi olarak kabul edilir. 1830'larda Tsinandalı'da doğdu, ancak piyasada sadece 1886'da Tsinandali etiketi altında ortaya çıktı. Rkatsiteli ve Mtsvane Kakhuri'nin harmanlanmasıyla yapıldı. Tsinandalı'mız aromatik, güçlü ve karakter dolu.
Vinifikasyon
Seçilen üzümleri% 18-22 şekerli ve 7,5-8 titre edilebilir asitlikte seçiyoruz. Kök ve presin çıkarılmasından sonra, şerbet temizleme haznesine taşınır ve 15-18 saat orada tutulur. Daha sonra, berrak şerbet tortudan arındırılıp fermantasyon rezervuarlarına taşınır. Saf kültür mayasını eklenir. Fermantasyon, 12-15 ° C arası düşük bir sıcaklıkta ilerler.
Organoleptik
Renk: Soluk saman
Aroma: Çiçek ve beyaz meyve aromalarıyla birleştirilen bitkisel notlar.
Damakta: Tam gövdeli, zarif ve karmaşık; tropikal meyvelerin etkileyici birincil notaları, narenciye ve meşe notaları ile iyi dengelidir
10-12 ° C'de servis yapınız